20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Kábítószer-kereskedő hálózatot számolt fel a rendőrség

A hálózat tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és környékén élnek, s a 2017 óta kialakított rendszer szerint egyikük kistarcsai házából hozták el az értékesítésre szánt kábítószert. Ez közvetítőkön keresztül jutott el a tényleges eladókig, akik Kistarcsán, Kerepesen, Cegléden, Gödöllőn és a környező településeken, így Kocséron, Tápiószőlősön értékesítették azt. A tényleges ügyletekre HÉV-megállókban, házakban került sor.

Most kedden, szeptember 11-én a Ceglédi Rendőrkapitányság a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és több főkapitányság nyomozóinak, a Terrorelhárítási Központnak, valamint a Készenléti Rendőrség Vagyon-visszaszerzési Hivatala szakembereinek részvételével összehangolt akciót szervezett. 13 gyanúsított házát kutatták át, különböző típusú kábítószereket, és a kábítószer értékesítésével összefüggő tárgyakat – mérlegeket, tasakokat – találtak és foglaltak le.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított nyolc személy esetében okkal lehet tartani attól, hogy a nyomozás során megszöknének a hatóságok elől. Számolni kell azzal is, hogy szabadon védekezve összebeszéléssel megnehezítenék, veszélyeztetnék a nyomozás sikerét.

Mivel megélhetésük biztosítására, életvitelszerűen űzték a kábítószer-kereskedelmet, fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el, ezért a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatásukat.

A bűnügyben eddig további tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

hvg.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...