8 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Ceglédi író mesekönyve

Igó Norbert Krisztián ceglédi író első meséskönyve jelent meg a közelmúltban. A Martin és Mira – Mesesziget kalandjai című könyvben felesége és az író rajzaival illusztrálja a történetet. A kötet az E-book  Könyvház és Kiadó gondozásában jelent meg.

„A mese kifejezetten fontos a gyerekek számára, többek között azért, hogy fejlesszék a képzelőerejüket és hogy megtudják különböztetni a jót, a rossztól. Három gyermekes apaként, immár megírtam az első mesémet, melynek hősei, a Villám Osztag, éppen a vállamon csücsülnek.” – írta közösségi oldalán az író.

A mese története szerint: „Martin és Mira, minden este hallani szeretnék édesanyjuk meséjét, a Meseszigetről és a Villàm Osztagról. Az öt tagú állatcsapat legfőbb feladata, hogy megvédjék Mesesziget utolsó kristálygyümölcs fáját, amelyet Rágó a kalózegér, valamint Mirella a gonosz jégboszorkàny is magának akar tulajdonítani. Ám a varázserővel bíró gyümölcsfát, ennél sokkal nagyobb veszély fenyegeti; a Goromba vulkán kitörni készül. Ha a Villám Osztag nem lép közbe, Mesesziget utolsó varázserővel bíró gyümölcsfája odavész. S egy napon, Martin és Mira, csodával határos módon, ott találja magát Meseszigeten…”

Igó Norbert, ceglédi író többkötetes szerző, főbb eddigi művei: Vigyázat gyerekem lesz!, Ajándék sörnek ne nézd a fokát, Az ifjak öröksége, Macskamancs forradalom és a Csillaghullás című kötet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...