15.1 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

Ceglédi író mesekönyve

Igó Norbert Krisztián ceglédi író első meséskönyve jelent meg a közelmúltban. A Martin és Mira – Mesesziget kalandjai című könyvben felesége és az író rajzaival illusztrálja a történetet. A kötet az E-book  Könyvház és Kiadó gondozásában jelent meg.

„A mese kifejezetten fontos a gyerekek számára, többek között azért, hogy fejlesszék a képzelőerejüket és hogy megtudják különböztetni a jót, a rossztól. Három gyermekes apaként, immár megírtam az első mesémet, melynek hősei, a Villám Osztag, éppen a vállamon csücsülnek.” – írta közösségi oldalán az író.

A mese története szerint: „Martin és Mira, minden este hallani szeretnék édesanyjuk meséjét, a Meseszigetről és a Villàm Osztagról. Az öt tagú állatcsapat legfőbb feladata, hogy megvédjék Mesesziget utolsó kristálygyümölcs fáját, amelyet Rágó a kalózegér, valamint Mirella a gonosz jégboszorkàny is magának akar tulajdonítani. Ám a varázserővel bíró gyümölcsfát, ennél sokkal nagyobb veszély fenyegeti; a Goromba vulkán kitörni készül. Ha a Villám Osztag nem lép közbe, Mesesziget utolsó varázserővel bíró gyümölcsfája odavész. S egy napon, Martin és Mira, csodával határos módon, ott találja magát Meseszigeten…”

Igó Norbert, ceglédi író többkötetes szerző, főbb eddigi művei: Vigyázat gyerekem lesz!, Ajándék sörnek ne nézd a fokát, Az ifjak öröksége, Macskamancs forradalom és a Csillaghullás című kötet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...

Szakmai díj a ceglédi rendőrnek

Szeptember 26-28-a között Szombathelyen került megrendezésre a XII. Országos...

Csaló csatornások?

Lapunkat egy Alszegi úti olvasónk kereste meg azzal, hogy ...

Ceglédi tűzoltót tüntettek ki

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői, illetve a vármegyei...