16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Ceglédi író mesekönyve

Igó Norbert Krisztián ceglédi író első meséskönyve jelent meg a közelmúltban. A Martin és Mira – Mesesziget kalandjai című könyvben felesége és az író rajzaival illusztrálja a történetet. A kötet az E-book  Könyvház és Kiadó gondozásában jelent meg.

„A mese kifejezetten fontos a gyerekek számára, többek között azért, hogy fejlesszék a képzelőerejüket és hogy megtudják különböztetni a jót, a rossztól. Három gyermekes apaként, immár megírtam az első mesémet, melynek hősei, a Villám Osztag, éppen a vállamon csücsülnek.” – írta közösségi oldalán az író.

A mese története szerint: „Martin és Mira, minden este hallani szeretnék édesanyjuk meséjét, a Meseszigetről és a Villàm Osztagról. Az öt tagú állatcsapat legfőbb feladata, hogy megvédjék Mesesziget utolsó kristálygyümölcs fáját, amelyet Rágó a kalózegér, valamint Mirella a gonosz jégboszorkàny is magának akar tulajdonítani. Ám a varázserővel bíró gyümölcsfát, ennél sokkal nagyobb veszély fenyegeti; a Goromba vulkán kitörni készül. Ha a Villám Osztag nem lép közbe, Mesesziget utolsó varázserővel bíró gyümölcsfája odavész. S egy napon, Martin és Mira, csodával határos módon, ott találja magát Meseszigeten…”

Igó Norbert, ceglédi író többkötetes szerző, főbb eddigi művei: Vigyázat gyerekem lesz!, Ajándék sörnek ne nézd a fokát, Az ifjak öröksége, Macskamancs forradalom és a Csillaghullás című kötet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...